Лунни дни – Общо


     Лунният календар е известен от хилядолетия. В древността е бил използван от всеки жрец, маг, гуру. Днес частта за лунните дни е широко достъпна. Той ни помага нашите емоции да бъдат по-добре овладявани, а действията ни – по-ефективни. Все пак трябва да имаме предвид, че върху живота ни оказват влияние и много други фактори и не бива да стигаме до крайности в неговото използване.
     Луната е най-близкото небесно тяло до Земята, така че, искаме или не, нейната енергия влияе силно върху психиката и телата ни. Консултирайки се с лунните дни и транзитите на Луната през зодиака, можем да си спестим много неприятности и да правим важните за нас неща в по-подходящи моменти.
     Лунният месец включва 29 или 30 дни (като не всеки месец има 30-ти лунен ден). За лунно денонощие се брои времето от изгряването до залязването на Луната, като първото денонощие започва в момента на новолунието. Във всеки лунен ден се препоръчва определено поведение, ако се опитваме да го спазваме, животът ни става по-хармоничен.

Текущият период на Лунните дни вижте тук  Лунен календар